Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

  Πολυμελές κλιμάκιο του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου με επικεφαλής τον πρόεδρο Χάμο Αστέριο παρέστη την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων ανδρών της Χωροφυλακής του Συντάγματος Μακρυγιάννη, οι οποίοι σφαγιάσθησαν υπό των κομμουνιστών κατά τη διάρκεια των Δεκεμβριανών.
  Μέσα σε κλίμα βαθείας συγκινήσεως ετελέσθη το μνημόσυνο των πεσόντων, παρουσία πλήθους φορέων και οργανώσεων. Έπειτα από μία εισήγηση των διοργανωτών, δηλαδή της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Χωροφυλακής Αθηνών, κατατέθησαν στεφάνια στη μνήμη των ηρώων της Βασιλικής Χωροφυλακής. Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρέστησαν βετεράνοι του Ε.Δ.Ε.Σ. ,της Π.Α.Ο., της θρυλικής Οργανώσεως Χ, καθώς και ενώσεις αποστράτων από όλη την Ελλάδα. Βροντερό παρόν για ακόμη μία φορά έδωσε η μαχητική εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ, με μπροστάρη τον εκδότη της και συναγωνιστή, Σάββα Χατζηπαρασκευά.
Με το πέρας της εκδηλώσεως τα μέλη του Πατριωτικού Συνδέσμου μετέβησαν στην οικία του αειθαλή και κορυφαίου ζώντος Επαναστάτη, Στρατηγού Στυλιανού Παττακού. Η συγκίνηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα όλων ιδιαίτερα τη στιγμή που ο Στρατηγός και Αντιπρόεδρος της Επαναστατικής Κυβερνήσεως βρήκε το σθένος να σταθεί όρθιος και να χαιρετήσει τον κάθε έναν ξεχωριστά, παρουσία των δύο θυγατέρων του που και αυτές ήταν πλήρως συγκινημένες. Αφού τα μέλη του Πατριωτικού Συνδέσμου ευχαρίστησαν τον Στυλιανό Παττακό τόσο για τη φιλοξενία, όσο και για την προσφορά του στο Έθνος και στην Πατρίδα, πήραν το δρόμο της επιστροφής για τη Λάρισα.