Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.Α. ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εκατόν πενήντα και πλέον εθνικιστές και πατριώτες κυρίως από τη Λάρισα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πατριωτικού Συνδέσμου παριστάμενοι στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος για τη συμπλήρωση 58 ετών από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνος της Ε.Ο.Κ.Α. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε έμπροσθεν της μοναδικής σε όλο τον ελλαδικό χώρο προτομής του Γεωργίου Γρίβα Διγενή στην πλατεία Λαού στη Λάρισα.
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (δυνατοί άνεμοι και κίνδυνος βροχοπτώσεων) αρκετοί ήταν οι Λαρισαίοι που έδωσαν το παρόν τιμώντας τους Κυπρίους Αγωνιστές του '55-'59. Κεντρικός ομιλητής ο Ταξίαρχος ε.α. και επίτιμος Πρόεδρος της Λ.Ε.Κ. Λάρισας, Βενιζέλος Ηλίας, ο οποίος ανέπτυξε διεξοδικά το θέμα του Αγώνος της Ε.Ο.Κ.Α. Επίσης, ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου, Χάμος Αστέριος αναφέρθηκε στον αιώνιο πόθο των Ελλήνων για Ένωση της Κύπρου με τη Μητέρα Πατρίδα υπογραμμίζοντας ότι όταν τιμάται η Ε.Ο.Κ.Α. δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης η παραμικρή αναφορά στην οικονομική κατάσταση που έχουμε περιέλθει τόσο στον ελλαδικό χώρο, όσο και ο κυπριακός Ελληνισμός. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της οργάνωσης ΔΕΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ, Κουριανίδης Ιωάννης και ο εκπρόσωπος της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής, Γκόγκας Αθανάσιος.
Εν συνεχεία, ακολούθησε Προσκλητήριο Νεκρών, καθώς και κατάθεση στεφάνων από τον Πατριωτικό Σύνδεσμο, το Δράσις ΚΕΣ, τον Ιερό Λόχο 2012, το Σύλλογο Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας ''Ο ΠΥΡΡΟΣ'' διά του Προέδρου του Οδυσσέα Μπόρου, οι Δεσμοί Ελλήνων και η πατριωτική πολιτοφυλακή. Θα πρέπει να σημειωθεί το νεαρό της ηλικίας των συμμετεχόντων, γεγονός που προκάλεσε πολύ ευχάριστη εντύπωση. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλαν η εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ, το αδελφό σωματείο του Πατριωτικού Συνδέσμου Μονάχου και οι Πατριωτικές Κινήσεις Καβάλας, Δράμας και Αλεξανδρουπόλεως.
Κατά την ολοκλήρωση της εκδηλώσεως ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως ενάντια στη συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή του νησιού από τους μογγόλους του Αττίλα και τους Άγγλους αποικιοκράτες, για να επιστρέψουν αργότερα στο χώρο της πλατείας όπου και έκλεισε η εκδήλωση με τον Εθνικό Ύμνο.