Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΡΜΠΙΑΝΗ ΓΡΑΜΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 65 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ Ο Π.Ε.Σ.

Με αφορμή την συμπλήρωση 65 ετών από την τελική Νίκη του Εθνικού Στρατού κατά των ξενοκίνητων κομμουνιστοσυμμοριτών, οι οποίοι είχαν στρέψει τα όπλα κατά της Ελλάδος, κλιμάκιο του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου (ΠΕΣ) Ελληνοκρατείν και του αδελφού Σωματείου Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου Μονάχου μετέβησαν στην ακριτική Βούρμπιανη, και έλαβαν μέρος στις θρησκευτικές και εθνικές εκδηλώσεις, που διοργανώνονται κάθε χρόνο εις μνήμην των ηρωϊκώς πεσόντων υπερασπιστών της Πατρίδος. Της αντιπροσωπείας του Π.Ε.Σ. μετείχαν ο πρόεδρος Αστέριος Χάμος και ο γραμματέας Χρήστος Διαμάντης, ενώ τον Σύνδεσμο Μονάχου εκπροσώπησε ο πρόεδρός του Χριστόφορος Θεοδωρίδης.
Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο στον Ναό του χωριού Βούρμπιανη, εψάλη δε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο που είναι αφιερωμένο στους Γραμμομάχους. Ακολούθησαν ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων. Των θρησκευτικών εκδηλώσεων προεξήρχε ο επιχώριος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας. Ο ΑΞΙΟΣ Ιεράρχης στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στην λύτρωση από τους χαλεπούς αρνησιπάτριδες κομμουνιστοσυμμορίτες. Την λύτρωση και ελευθερία προσέφεραν με το αίμα και την ζωή τους σ’ εκείνη και τις μεταγενέστερες γενιές ο ένδοξος Ελληνικός Στρατός και τα περικλεή Σώματα Ασφαλείας της Πατρίδος μας, στους οποίους προσήκει δικαίως κάθε τιμή και έπαινος. Επιτέθηκε επίσης λάβρος κατά των σημερινών κρατούντων, οι οποίοι με τα προς ψήφισιν νομοσχέδια περί ομοφυλοφιλίας και «συμφώνου συμβιώσεως» επιχειρούν να φαλκιδεύσουν αυτήν την πολυτίμητο Ελευθερία μας και να μας εξανδραποδίσουν ως Έθνος. Συνεχάρη δε τους παρευρισκομένους οι οποίοι δεν υπέκυψαν στην θερινή ραστώνη, αλλ’ έσπευσαν να εκπληρώσουν το σεμνό χριστιανικό και εθνικό τους χρέος προς τους ηρωικώς αγωνισαμένους τον αγώνα της Ελευθερίας. Έκλεισε την ομιλία του με την ευχή και του χρόνου να βρεθούμε στο ίδιο σημείο και ν’ αποτίσουμε φόρο τιμής στα γνήσια παιδιά της Ελλάδος, που «λησμονεί» ασεβώς και αγνωμόνως η επίσημος Πολιτεία.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Κωστόπουλος Δημήτριος, πρόεδρος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Ιωαννίνων, η οποία, διοργανώνει ενιαυσίως τις εκδηλώσεις προς τιμήν των Μαχητών του Γράμμου. Κεντρικός ομιλητής που εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας με ακριβή αναφορά στα ιστορικά γεγονότα και δη στην Επιχείρηση «ΠΥΡΣΟΣ Γ΄» (24-30 Αυγούστου 1949), δυνάμει της οποίας έκλεισε οριστικά η δίοδος επικοινωνίας των συμμοριτών με την Αλβανία του Χότζα, ήταν ο Αντιστράτηγος ε.α. Λιάκουρης Γεώργιος, μέλος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Αθηνών.
Στεφάνους κατέθεσαν οι πρόεδροι των Πατριωτικών Συνδέσμων Λαρίσης και Μονάχου αλλά και εκπρόσωποι Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών από όλη την επικράτεια, μέχρι και από την Κρήτη. Συγκινητικές στιγμές έζησαν οι παριστάμενοι όταν έλαβε τον λόγο ο εκπρόσωπος των Π.Α.Ο. (Πατριωτικών Αντιστασιακών Οργανώσεων) Διονύσης Βουλγαρόπουλος καθώς και κατά την απαγγελία επετειακού ποιήματος και την κατάθεση στεφάνου από τον μοναδικό σήμερα επιζώντα της επιθέσεως των Κομμουνιστοσυμμοριτών στον Σταθμό Χωροφυλακής Λιτοχώρου (31 Μαρτίου 1946) Νικόλαο Παπακωνσταντίνου.
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΡΝΟΝ (ΒΙΤΣΙ)!
ΖΗΤΩ Η ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΕΛΛΑΣ!
ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ!
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ!