Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Ο Π.Ε.Σ. για την εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών & της Πολεμικής Αεροπορίας

Σήμερα οι Χριστιανοί πανηγυρίζουμε την εορτή των Αγίων Αρχαγγέλων και όλων των αγγελικών ταγμάτων (+8 Νοεμβρίου) και μάλιστα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, τους οποίους τιμά ιδιαιτέρως ως προστάτες και αρωγούς η Πολεμική μας Αεροπορία.
            Επικαλούμαστε την βοήθεια, την ενίσχυση και την μεσιτεία τους, από την ημέρα που γεννιόμαστε μέχρι την τελική Κρίση σε κάθε μας βήμα, και ιδίως στον αόρατο πόλεμο εναντίον των πειρασμών που προβάλλουν ενώπιόν μας από τους σκοτεινούς δαίμονες, εκείνους τους πρώην αγγέλους οι οποίοι δεν πειθάρχησαν –φευ!- στην προσταγή του Μιχαήλ «Στῶμεν καλῶς» και έχασαν για πάντα την λάμψη και την αγαθότητά τους.
            Θυμόμαστε μ’ ευγνωμοσύνη τα χαρμόσυνα θεϊκά μηνύματα που μας μετέφερε ο Γαβριήλ, μία φορά για την ενανθρώπηση του Υιού του Θεού και μία φορά, ίδια μέρα, στις 25 Μαρτίου, για την Ελευθερία του Γένους από τους Τούρκους.  Παρακαλούμε όλους τους αγγέλους να παραστέκουν με το στρατιωτικό τους παράστημα και την θεήλατη δύναμή τους στους αεροπόρους μας, τους Ικάρους, οίτινες σαν άλλοι άγγελοι σχίζουν τους ελληνικούς αιθέρες προασπίζοντας την εθνική μας ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια.  Μας γεμίζουν θάρρος με την παλληκαριά τους και πίστη και απαντοχή καθώς αναχαιτίζουν καθημερινά με αυτοθυσία τον ιταμό Αγαρηνό.
            Τιμούμε όλους τους γνωστούς και αγνώστους αεροπόρους μας, από τον θρυλικό Δημήτριο Καμπέρο έως τον ηρωικό σμήναρχο Βρακά, ο οποίος αναπτέρωσε τις ελπίδες των αλυτρώτων Βορειο-Ηπειρωτών αδελφών μας.  Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ προ των ευκλεώς πεσόντων Νικολάου Σιαλμά και Κωνσταντίνου Ηλιάκη και τους μακαρίζουμε για το ψυχικό τους μεγαλείο.
            Καρτερούμε με λαχτάρα το πλήρωμα του χρόνου και τον Άγγελο εκείνο που θα φέρει πάλι στον Μαρμαρωμένο Βασιλιά το κοφτερό σπαθί του.  Πότε θα γίνει αυτό; Την απάντηση δίνει ο Γεώργιος Βιζυηνός και επαναλαμβάνει ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος ΕΛΛΗΝΟΚΡΑΤΕΙΝ, απευθυνόμενος μάλιστα προς την Ελληνική Νεολαία: «Όταν τρανέψης, γυιόκα μου, κι αρματωθής και κάμης τον όρκο στην Ελευθεριά, συ κι όλη η νεολαία να σώσετε την χώρα, τότε θενάρθη άγγελος κι αγγελικαί δυνάμεις, να ’μβούνε, να ξυπνήσουνε, να πουν στον βασιλέα πως ήλθε πια η ώρα!»  Θα είναι η στιγμή που θα ξανακουστεί, όπως μετά την Ανάσταση του Σωτήρος, από αγγελικά χείλη το «Χαίρετε!» και θα σημάνει την Ανάσταση του Γένους.