Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010



Χιλιάδες Ελλήνων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της επιτροπής εθνικής μνήμης, έδωσαν το παρόν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο των Αθηνών για να τιμήσουν τους νεκρούς αξιωματικούς της νύχτας των Ιμίων και να δείξουν στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο πως υπάρχουν ακόμη Έλληνες στην ψυχή και στο αίμα που δεν ξεχνούν εκείνη την προδοσία. Φέτος υπήρχε ένας ακόμη λόγος, η διαμαρτυρία κατά του εθνοκτόνου νομοσχεδίου απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες, που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή τη χρονιά όμως πέρα από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου υπήρχε και μία ακόμη διαφορά. Υπήρχαν οικογένειες που είχαν έρθει στη συγκέντρωση με τα παιδιά τους, υπήρχαν ηλικιωμένοι, υπήρχαν όλοι αυτοί οι Έλληνες που αντιλαμβάνονται πλέον ότι η πατρίδα τους καταστρέφεται. Αυτοί που βλέπουν πως οι γειτονιές τους συνεχώς υποβαθμίζονται, αυτοί που χάνουν την εργασία τους εξαιτίας των φτηνών παράνομων αλλοδαπών χεριών, αυτοί που βλέπουν το ήδη χαμηλό επίπεδο της δημοσίας εκπαίδευσης να υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο από την παρουσία πολλών αλλοδαπών μαθητών, αυτοί που περπατούν βιαστικά, με σκυμμένο κεφάλι και το φόβο μήπως πέσουν θύματα κάποιου κακοποιού.

Ο φόβος όμως εξαφανίζεται όταν βλέπουν γύρω τους ψυχωμένους Έλληνες εθνικιστές και πατριώτες από όλη την ελληνική επικράτεια, από τον Έβρο και την Κρήτη, μέχρι τη μαρτυρική Κύπρο. Γεμίζουν ελπίδα όταν βλέπουν νέους να κρατούν με περηφάνια την ελληνική σημαία. Αυτή ήταν η εικόνα που επικρατούσε το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο των Αθηνών, σε ένα κέντρο που είχαν εξαφανιστεί ως δια μαγείας όλοι οι λαθρομετανάστες. Φυσικά κανένα "μεγάλο" τηλεοπτικό κανάλι δεν έδειξε εικόνες.

Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος αψηφώντας μπλόκα αγροτών (πολλά από τα οποία πέρασε και από μέσα!) συμμετείχε στην εκδήλωση, καταθέτοντας και στεφάνι, με πολλά μέλη από κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με κύρια ευθύνη της Χρυσής Αυγής ολοκληρώθηκε με πορεία μέχρι την πλατεία Ομονοίας.