Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΤΟ ΒΙΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕΛΑΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Για έκτο συνεχόμενο χρόνο, την Κυριακή 26 Αυγούστου, ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος παρέστη στο καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο που γίνεται στο Βίτσι, προς τιμήν όσων αγωνίσθηκαν εναντίον των κομμουνιστών. Χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν την εκδήλωση υπό ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες , ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά τα μέλη και οι φίλοι του Πατριωτικού Συνδέσμου με επικεφαλής τον Πρόεδρο, Χάμο Αστέριο, μετέβησαν στο θρυλικό βουνο με ναυλωμένο λεωφορείο, λόγω της αυξημένης συμμετοχής. Να αναφέρουμε ότι υπήρχε και συνοδεία δημοτικής ορχήστρας η οποία εκτέλεσε δημοτικά τραγούδια συνδεδεμένα με τη χρυσή για την Ελλάδα περίοδο.
         Η ομιλία του ε.α. αξιωματικού του Εθνικού Στρατού, κ. Αντωνακέα, υπήρξε αρκετά συγκινητική, ενώ πολλές φορές διακόπηκε από τα συνθήματα και τις επευφημίες των συγκεντρωμένων. Με το πέρας της ομιλίας και το μνημόσυνο των αδικοχαμένων ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Σταυρού. Μεταξύ των οργανώσεων που κατέθεσαν στεφάνια ήταν ο Πατριωτικός Σύνδεσμος, η Λ.Ε.Κ. και διάφορες ενώσεις αποστράτων. Επίσης, ο Λαικός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή παρουσία βουλευτών του, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διά τοπικού αντιπροσώπου, ο ΛΑ.Ο.Σ. , καθώς και οι Δήμοι Φλωρίνης και Αριδαίας. Περιττό να πούμε ότι κανείς βουλευτής της Ν.Δ. ή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν τίμησε τους Γραμμομάχους, στους οποίους και χρωστούν το γεγονός ότι εκείνοι σήμερα μπορούν και κυβερνούν μία χώρα.
         Στη συνέχεια οι εθνικιστές του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου μετέβησαν στο χωριό Μελάς της Καστοριάς όπου και φονεύθηκε ο ήρωας Παύλος Μελάς κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνος. Είχε προηγηθεί εκτενής ενημέρωση για τα ιστορικά στοιχεία και όταν εψάλη ο Εθνικός Ύμνος, ρίγη συγκίνησης διαπέρασαν τόσο τα μέλη του Συνδέσμου, όσο και κάποιους από τους κατοίκους της κοινότητος.