Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/7/2013

Με έκπληξη, αλλά και μεγάλη δυσαρέσκεια διαβάσαμε σήμερα το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης. Δεν θα ήταν περιττό βέβαια να αναφερθούμε και στα διάσπαρτα κείμενα και απόψεις, αν όχι υβριστικές κυρίως απαξιωτικές από τα μέλη τους, οι οποίοι ακόμη και σήμερα είναι για εμάς ένθερμοι και άξιοι συναγωνιστές. Φαίνεται όμως πως κάποια ηγετικά στελέχη τους, ίσως από υπέρμετρο ενθουσιασμό αλλά ίσως και όχι, να παρ΄έπεσαν σε παγίδα και αυτό τους οδήγησε στο τραγικό λάθος του να γίνουν “βασιλικότεροι του Βασιλέως”.

Το γεγονός και μόνον οτι αναφέρονται σε ακομμάτιστους σχηματισμούς, όπως είμαστε εμείς, ενώ υποτίθεται πως το ενστερνίζονται και οι ίδιοι, αλλά την ίδια στιγμή λαμβάνουν μέρος σε κομματικές εκδηλώσεις, όπως αυτή της Χρυσής Αυγής, μας κάνει απλώς να αναρωτιόμαστε αν το κάνουν από άγνοια, ή σκόπιμα για τους δικούς τους λόγους.

Οφείλουμε δε να ομολογήσουμε πως τέτοιου είδους δημόσιες δηλώσεις και δελτία τύπου δεν αναδεικνύουν σε τίποτα τον Εθνικιστικό χαρακτήρα μίας Πατριωτικής Κίνησης, αλλά παλαιοκομμουνιστικές μεθόδους και πρακτικές. Παράλληλα διασπούν τον χώρο μας, ο οποίος κατά την γνώμη μας αυτή την στιγμή, έχει την ανάγκη όλων μας περισσότερο από ποτέ.

Όλοι εμείς, ως σύλλογοι και νόμιμες οργανώσεις δεν απολογούμαστε σε κανέναν και για τίποτα, ούτε φυσικά για τις επιλογές και τις εμφανίσεις μας. Πόσο μάλλον σε ανθρώπους και οργανώσεις για τις οποίες έχουμε ενδιαφερθεί και βοηθήσει πάμπολλες φορές στο παρελθόν.

Ωστόσο .....

Δεν θα επιλέξουμε τον δρόμο τις πόλωσης και της στείρας αντιπαράθεσης, ούτε φυσικά και αυτόν της έχθρας. Οι επιλογές από όλους μας ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να είναι ελεύθερες και έτσι για το τέλος θα τους ευχηθούμε καλό αγώνα από τον δρόμο που επιλέξανε. Ας ευχηθούμε ο δρόμος αυτός μα κυρίως οι πράξεις τους να φέρουν επιτυχίες για την Πατρίδα μας. Διότι πέρα από τις όποιες διαφορές μας, προέχει η διάσωση του Έθνους και της Πατρίδος μας.

Εκ των ....

Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας (και σύνδεσμος Θάσου),
Πατριωτικός Σύνδεσμος Λάρισας,
Πατριωτική Κίνηση Δράμας,
Πατριωτική Ορθόδοξη Κίνηση Αλεξανδρούπολης,
Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Ημαθίας,
Λαϊκή Κίνηση Πολιτών Αττικής