Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ ΒΕΡΟΙΑΣ

  Με πρωτοβουλία της Πατριωτικής Κινήσεως Ημαθίας, και με αφορμή την αδελφοποίησή της με τον Πατριωτικό Ελληνικό Σύνδεσμο (Π.Ε.Σ.) ΕΛΛΗΝΟΚΡΑΤΕΙΝ (με έδρα την Λάρισα), πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, συνάντηση μελών των προεδρείων εθνικιστικών σωματείων στο Μακροχώρι Ημαθίας.  Στην σύνοδο συμμετείχαν και ενέκριναν από κοινού ψήφισμα τα διοικητικά συμβούλια των ανωτέρω συλλόγων και της Πατριωτικής Κινήσεως Εορδαίας «ο Μέγας Αλέξανδρος». Παρέστη επίσης και η πρόεδρος της Λαϊκής Κινήσεως Πολιτών Αττικής, με την ιδιότητα του παρατηρητού.  Η συνάντηση έλαβε χώρα σε κλίμα ομονοίας, συγκινήσεως και ενθουσιασμού ανάμεσα στα μέλη και φίλους των αδελφοποιηθέντων σωματείων και των εθνικιστών από την Εορδαία.
            Προηγήθηκαν σύντομες τοποθετήσεις των μελών των Δ.Σ. εκάστου σωματείου.  Αρχικά, ο κος Γιώργος Θεοδώρου, πρόεδρος της Πατριωτικής Κινήσεως Ημαθίας, ανέφερε ότι τους εθνικιστές ενώνει η ελληνική Σημαία, που αντιπροσωπεύει τους αγώνες, τις θυσίες και το αίμα των Ελλήνων για την Ελευθερία υπό την Αγία Σκέπη της Παναγίας.  Προσέθεσε δε ότι ο εθνικισμός είναι φλόγα φιλοπατρίας και δεν έχει καμμία σχέση με συμπεριφορά κουτσαβακισμού και χουλιγκανισμού.  Κατόπιν, πήρε το λόγο ο κος Σπύρος Αλέξης, πρόεδρος της Πατριωτικής Κινήσεως Εορδαίας, ο οποίος τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των ακομμάτιστων πατριωτικών και εθνικιστικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στην ελλαδική επικράτεια, στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό (στις τάξεις των αλυτρώτων και αποδήμων Ελλήνων).  Εν συνεχεία, ο κος Αστέριος Χάμος του Π.Ε.Σ. έκανε μία αναδρομή στην δράση και την εμπειρία των ανεξάρτητων εθνικιστικών σωματείων και διετύπωσε τις βάσεις για την περαιτέρω συνεργασία και δράση, με σκοπό την αφύπνιση των Ελλήνων και την αντιμετώπιση των συγχρόνων θεμάτων του ελληνισμού, μέσω ανιδιοτελούς προσφοράς των αγωνιστών του ελληνικού εθνικισμού.  Η κα Δήμητρα Λαζαράτου, πρόεδρος της Λαϊκής Κινήσεως Πολιτών Αττικής, εστίασε στην σημασία του εθνικισμού ως τρόπου ζωής, αγάπης για τις ηθικές αξίες και τα ιδανικά του ελληνισμού και αυτοθυσίας, και όχι φιλοτομαρισμού και φιλοχρηματίας.  Τόνισε ότι η οικονομική κρίση δύναται εύκολα να ξεπεραστεί· προέχει να υπερβούμε την πνευματική και ηθική πενία που μαστίζει τις τελευταίες δεκαετίες τον ελληνισμό.  Αυτό θα γίνει με την καλλιέργεια Ελληνικής Παιδείας και την μελέτη της Ιστορίας μας.
            Έπειτα, υπεγράφη η συμφωνία αδελφοποιήσεως μεταξύ της Πατριωτικής Κινήσεως Ημαθίας και του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου, από τους προέδρους των συλλόγων.
            Τέλος, συνετάχθη και ενεκρίθη δια βοής το ακόλουθο κείμενο:
1)      Τα συνεργαζόμενα σωματεία ενστερνίζονται τις αρχές του ελληνικού εθνικισμού και απορρίπτουν τα ξένα κακέκτυπα, που δεν έχουν σχέση με τον ψυχισμό, την παράδοση και τα ήθη του Γένους των Ελλήνων.
2)     Οι κατά τόπους ενώσεις και οι σύλλογοι που συνεργάζονται μεταξύ τους ή θα συνεργασθούν στο μέλλον απευθύνονται σε όλους τους Έλληνες εθνικιστές, δεν ταυτίζονται με κόμματα, δεν υποδεικνύουν στα μέλη τους τί να ψηφίσουν και δεν υποστηρίζουν ούτε εξαρτώνται από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα, χρώνται δε του δικαιώματος να ασκούν εποικοδομητική κριτική σε κάθε ένα που χειρίζεται ή επηρεάζει τις τύχες του ελληνισμού.
3)     Τα συνεργαζόμενα σωματεία διατηρούν στο ακέραιο την ανεξαρτησία τους και θα προβαίνουν ελευθέρως σε αυτόνομη δράση και παρεμβάσεις προς επίτευξη των σκοπών τους, αλλά παράλληλα επιθυμούν την σύσφιγξη των μεταξύ τους δεσμών ώστε να πραγματοποιούν κατόπιν συνεννοήσεως και κοινές εκδηλώσεις. Συναφώς, προγραμματίστηκε προσεχώς συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των υπερκομματικών σωματείων στην Λάρισα.
4)     Οι εθνικιστές δεν απογοητεύονται από τις καθεστωτικές, παρακρατικές ή άλλες επιθέσεις των μισελλήνων ούτε πτοούνται από διαβολές, συκοφαντίες ή απειλές.  Θα συνεχίσουν, όπως πάντοτε, να πράττουν το καθήκον τους προς την Πατρίδα, ενδεικτικώς λ.χ. να ξεσκεπάζουν την δολιότητα των Σκοπιανών και των Τούρκων και κάθε επιβούλου εχθρικού κράτους, να μιλούν για την Κύπρο και την Βόρειο Ήπειρο και τις αλύτρωτες πατρίδες, να καταγγέλλουν την υποταγή στον διεθνή σιωνισμό και τους λοιπούς τοκογλύφους στον οικονομικό πόλεμο που διεξάγεται εις βάρος της Ελλάδος, να αμύνονται του πατρίου εδάφους, το οποίο επιβουλεύονται οι ξένοι εισβολείς, λαθρο-έποικοι και κατακτητές και οι συνεργάτες τους.  Είναι δε βέβαιον ότι υπερέχουν των αντιπάλων τους, καθότι «οὐ περὶ χρημάτων τὸν ἀγῶνα ποιεῦνται, ἀλλὰ περὶ ἀρετῆς».
5)     Καλούνται όλοι οι Έλληνες πατριώτες και εθνικιστές να προσεγγίσουν τα κατά τόπους εθνικιστικά σωματεία και να στοιχηθούν μαζί τους στον καλόν αγώνα υπέρ Πίστεως και Πατρίδος._

Η εκδήλωση έκλεισε με την βροντερή εκφώνηση του Εθνικού μας Ύμνου.