Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Π.Ε.Σ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ.


Μέλη και φίλοι του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου έδωσαν το παρών το μεσημέρι της Κυριακής 18 Μαρτίου στην ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος στην Λάρισα με αφορμή την επέτειο των 104 ετών από την ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου μας (17 Φεβρουαρίου 1914).
Μία εκδήλωση που έχει καθιερώσει ο Σύνδεσμος μας εδώ και 10 χρόνια στην πόλη της Λαρίσης.
Είναι μία από τις 3 ανοιχτές εκδηλώσεις για την Βόρειο Ήπειρο που γίνονται στην Ελλάδα, (Αθήνα, Δελβινάκι, Λάρισα) δυστυχώς όμως η εκδήλωση αυτή τη φορά έγινε χωρίς την συμμετοχή του τοπικού Συλλόγου Βόρειοηπειρωτών "Ο ΠΥΡΡΟΣ", αφού αν και εκλήθει, όχι μόνον δεν έδωσε το παρών αλλά δεν έστειλε ούτε και χαιρετισμό.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση  ήταν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας Χάμος Αστέριος ο οποίος αφού έδωσε τα εύσημα στα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου μας για την παρουσία τους, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εμείς όσο είμαστε ζωντανοί θα πραγματοποιούμε την συγκεκριμένη εκδήλωση κάθε χρόνο, έστω και χωρίς τους Βορειοηπειρώτες.
Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εμείς δεν μένουμε στην αυτονομία και η λύση είναι η ένωση με την μητέρα Ελλάδα.
Στην συνέχεια έκανε λόγο για τις διώξεις που υφίστανται τα αδέλφια μας στην Βόρειο Ήπειρο από όλες τις κατσαπλιάδικες κυβερνήσεις των αλβανών και κατηγόρησε όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις που αγγίζουν τα όρια της προδοσίας για την εγκατάλειψη των αδελφών μας της Βορείου Ηπείρου.
Κατηγόρησε τους υποτιθέμενους συμμάχους οι οποίοι ουδέποτε έδωσαν αν και ήμασταν με τους νικητές την Βόρειο Ήπειρό μας στην Ελλάδα.
Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα με το θέμα των 2 Ελλήνων στρατιωτικών μας αιχμαλώτων που βρίσκονται στα χέρια των Τούρκων, αλλά και άλλων υποθέσεων αφού Ευρωπαϊκή ένωση και ΝΑΤΟ σφυρίζουν αδιάφορα, ζητώντας την άμεση αποχώρηση από τους συγκεκριμένους οργανισμούς.

Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους αδελφούς μας που έπεσαν για την Αυτονομία και η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΗ

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗΣ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ