Πως μας βλέπουν οι "δικοί μας" ξένοι ;
Όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τους άλλους για καθρέφτη του εαυτού μας, κοιτάμε συνήθως δυτικά. Τι είπε το CNN, το ΒΒC, τι έγραψαν οι Times, πόσο μας υποβάθμισαν πιστοληπτικά οι ξένοι επενδυτικοί οίκοι κτλ.
Αναδημοσιεύω λοιπόν από το περιοδικό "Βημόθυρο" τμήματα του άρθρου της εβδομαδιαίας Ρουμανικής εφημερίδας που εκδίδεται στην Ελλάδα, της Curierul Atenei της 16-01-09, σχετικά με το Δεκέμβριο του 2008.
"Η μάχη εναντίον του συστήματος φαίνεται να έγινε μόδα μέσα στα φοιτητικά κυκλώματα. Η κρατική αρχή κατακρίνεται από τους νέους για όλες τις αποτυχίες τους. Σε μια χώρα που δεν πέρασε από τη σφοδρότητα του κομμουνισμού, ότι έρχεται από αριστερά, ιδιαίτερα από τα άκρα της, η νέα γενιά το αγκαλιάζει σαν έγκυρο."
Σε άλλο σημείο του αναφέρει "... όποιοι έχουν να συντηρούν μια οικογένεια δεν μπορούν να ξεγελιούνται με φοβερές και εγκληματικές ιδεολογίες όπως η αναρχία της άκρας αριστεράς."
Και κλείνει "Η Ελλάδα μας δείχνει ότι όποιοι δεν γνώρισαν τον κομμουνισμό, δεν θα καταλάβουν ποτέ τι ήταν αυτός και δεν θα συνειδητοποιήσουν την ουτοπία της ισότητας που ευαγγελιζόταν."
Τελικά σ' αυτή τη χώρα εκτός από τους Έλληνες εθνικιστές, υπάρχουν και άλλοι που βλέπουν έξω από τα στενά όρια που τους επιβάλλει το σύστημα. Υπάρχουν και άλλα ελεύθερα πνεύματα, που κατάλαβαν από πρώτο χέρι τι σημαίνει κομμουνισμός ή πιο σωστά "κρατικός καπιταλισμός", υπάρχουν και άλλοι που ένιωσαν για τα καλά την ουσιώδη διαφορά μεταξύ των εννοιών "Ισότητα" και της "δίκαιης μεταχείρισης".
Σε μας τους Έλληνες, τους γηγενείς και ιθαγενείς πολίτες αυτής της χώρας, δεν αρμόζει ούτε η μοιρολατρία για τις "αδικίες του συστήματος", ούτε η προσπάθεια να κρυφτούμε πίσω από τη βολική για τους ανίκανους και τους αριστεριστές έννοια της ισότητας-μετριότητας. Το "εύ", το "άριστον", το "άκρον" πρέπει να επιδιώκουμε, με αυτές τις αξίες έχουν γαλουχηθεί οι προγενέστεροι, μ' αυτές θα πορευτούμε και εμείς.