Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Οπλοκατοχή, Απαγόρευση και η νέα Ρυθμιστική για το κυνήγι

“Εδώ που έχουμε φτάσει μόνο μια πρωτοποριακή ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ είναι λύση”
Αυτό απεφάνθη ο «προοδευτικός» νους που συμμετείχε σε συζήτηση για τη νέα ρυθμιστική του κυνηγιού στη χώρα μας, σε forum του γνωστού πλέον tvxs.gr. Να θυμήσουμε μόνο πως ο εν λόγω ιστότοπος αποτελεί «βήμα ιδεών» του κ. Κούλογλου και λοιπών προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.

Κατά καιρούς ακούμε στα Μ.Μ.Ε για την ανάγκη “αφοπλισμού” της Κρήτης ύστερα από τραυματισμό σε κάποιο γλέντι, για απαγόρευση της οπλοκατοχής μετά το φονικό με τους κυνηγούς και τον κτηνοτρόφο στο Αγρίνιο, με κυνηγούς που έβαλαν εναντίων φίλων κατά τη διάρκεια του κυνηγιού κτλ. κτλ.

“Μα καλά θα μας πάρουν και τα όπλα;” Στο άκουσμα της νέας ρυθμιστικής, το αδούλωτο πνεύμα της Ελληνικής επαρχίας σκέφτεται και εκφράζεται μεγαλόφωνα στα επαρχιακά καφενεία, προς τέρψιν των ακούσιων ωτακουστών.

Ποιον πραγματικά βολεύει όμως η συνολική απαγόρευση της οπλοκατοχής;

Θα αφαιρεθεί μήπως και το τελευταίο μέσο αντίστασης στην επερχόμενη λαίλαπα των λαθρομεταναστών που θα κατακλύσουν σύντομα κάθε σπιθαμή της Ελλάδας;

Η μήπως θα “πουλήσουμε” λίγη Ελλάδα για τα χρέη της χώρας, και θέλουν να γίνει αναίμακτα;

Μια σύντομη περιήγηση στο διαδίκτυο, για να μιμηθούμε όλους αυτούς τους ακάματους που περιφέρουν την ανία τους σε κάθε λογής «ηλεκτρονικά καφενεία» ανέσυρε αρκετά εύστοχα, αλλά και … άστοχα.


Από τις 03-12-2007 διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Μακεδονία πως “ ….οι χώρες-μέλη να είναι πλέον υποχρεωμένες να κρατούν ηλεκτρονικό αρχείο πληροφοριών (μητρώο) για κάθε όπλο, αναγράφοντας τον τίτλο, το μοντέλο, τον ειδικό αριθμό παραγωγής, καθώς και τα ονόματα και τις διευθύνσεις παραγωγών και αγοραστών. Το ηλεκτρονικό αρχείο πρέπει να περιλαμβάνει και όπλα αγορασμένα μέσω Διαδικτύου, ενώ οι πληροφορίες πρέπει να κρατούνται αποθηκευμένες για τουλάχιστον 20 χρόνια. Ειδικότερα η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,………κτλ κτλ” για να καταλήξει: “….. Τα μέτρα αυτά, που αναμένεται να περιληφθούν σε νέα κοινοτική οδηγία, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το νέο έτος, ενώ έως το 2010 πρέπει να έχουν ενσωματωθεί στις εθνικές νομοθεσίες. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες η απόφαση αυτή της Ε.Ε. αποσκοπεί στον περιορισμό της χρήσης των όπλων για εγκληματικούς σκοπούς, χωρίς να θίγονται τα συμφέροντα των κυνηγών.”

Αστειότητες. Τι σχέση έχει το λειόκανο με το ραβδωτό. Τι σχέση έχει η καραμπίνα με το Kalashnikov; Σε όλες τις σχετικές έρευνες οι καταδικασμένοι για βίαια εγκλήματα δηλώνουν ότι φοβούνται πολύ περισσότερο το οπλισμένο υποψήφιο θύμα από την αστυνομία. Στην Αγγλία το 1997 τέθηκαν οι αυστηρότεροι περιορισμοί στη χρήση των όπλων που μπορεί να συναντήσει κανείς στις δυτικές δημοκρατίες. Η αυστηρή απαγόρευση οδήγησε μέσα σε δύο χρόνια σε μια αύξηση κατά 40% της χρήσης πυροβόλων όπλων στα εγκλήματα και μέσα σε 3,5 χρόνια τα βίαια εγκλήματα διπλασιάστηκαν. Είναι πλέον έξι φορές πιθανότερο να σε ληστέψουν (με τη χρήση πυροβόλου όπλου) στο Λονδίνο παρά στη Νέα Υόρκη. (Joyce Lee Malcom www.reason.com)

Ο Αριστείδης Χατζής επίκουρος καθηγητής φιλοσοφίας δικαίου και θεωρίας θεσμών στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας & Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών σε άρθρο του στο διαδίκτυο
http://e-rooster.gr επισημαίνει : «Η οπλοκατοχή αποτρέπει το έγκλημα. Ένας εγκληματίας θα το σκεφτεί δύο φορές πριν αποφασίσει να μπει σε ένα σπίτι του οποίου ο ιδιοκτήτης φέρει όπλο. Πολλοί αμφισβητούν την αποτρεπτική δύναμη της κατοχής. Όχι όμως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Η νόμιμη οπλοκατοχή θα προστάτευε κυρίως τους νομοταγείς, αφού ένας παράνομος είναι όποτε θέλει οπλισμένος, ενώ ένας νομοταγής όχι. Ίσως η οπλοκατοχή θα πρέπει να πάψει να αποτελεί θέμα-ταμπού στη χώρα μας αφού με τη νομιμοποίησή της κατ’ οίκον, θα διευρυνθεί η νόμιμη αγορά και μάλλον θα εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους νομοταγείς πολίτες. attiki.greekliberals.net

Τι κάνει η πολιτεία για όλα αυτά ; Μα φυσικά ακολουθεί τις εντολές της Ε.Ε.. Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ από την άλλη κάνει ότι μπορεί για να αμαυρώσει κάθε έννοια απόδοσης δικαιοσύνης με το να συλλαμβάνει και να φυλακίζει ένστολους. Ενώ οι τρομοκράτες την επόμενη μέρα της σύλληψής τους αφήνονται ελεύθεροι για να τοποθετήσουν τα “κατσαρολικά και τα κουζινικά” τους, στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. Όλα δείχνουν συνέλληνες πως μας θέλουν “κοιμισμένους”, άοπλους και ανίσχυρους να υπερασπιστούμε τα πιο θεμελιώδη κεκτημένα μας, «βωμούς και εστίες».