Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΝΤΙΤΙΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ‏

Μεγάλη έκπληξη προξένησε στις τάξεις των μελών του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου η ξαφνική ποινική δίωξη των δικαστικών αρχών εναντίον του Προέδρου του Πατριωτικού Συνδέσμου, Χάμου Αστέριου και ενός μέλους για μια υπόθεση, η οποία πιστεύαμε ότι έκλεισε οριστικά προ διετίας.
     Συγκεκριμένα, κατά την 21η Μαρτίου 2010 ομάδα εθνικιστών του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου βρέθηκε στα διόδια Μοσχοχωρίου για να διαδηλώσει ειρηνικά και εντός του συνταγματικού πλαισίου δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, ενάντια στα υπερτιμημένα αντίτιμα που επέβαλε η εταρεία διαχείρισης των σταθμών διοδίων. Ενώ γινόταν ενημέρωση των διερχομένων οδηγών μέσω φυλλαδίων, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή του επικεφαλής και ενός μέλους του συνδέσμου χωρίς βέβαια να προβεί σε συλλήψεις, αφού δεν υπήρχε κάποια αξιόποινη πράξη. Εντελώς απρόσμενα, προ ενός και πλέον έτους τα δύο συγκεκριμένα άτομα εκλήθησαν από τις αστυνομικές αρχές να δώσουν καταθέσεις, χωρίς αυτό να τους προιδεάζει στο παραμικρό ότι θα οδηγούνταν κάποια μέρα στις δικαστικές αίθουσες, τη στιγμή που μέλη διαφόρων αριστερών και αντιεξουσιαστικών παραφυάδων έχουν επανειλημμένως καταλάβει τους σταθμούς διοδίων. Να σημειωθεί ότι ο Πατριωτικός Σύνδεσμος ήταν ο μόνος πατριωτικός φορέας που διαμαρτυρήθηκε με ανοιχτή συγκέντρωση για τις τιμές των διόδίων.
      Έκπληκτοι από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, θεωρούμε ότι πρόκειται για μια άδικη δίωξη, η οποία σε συνδυασμό με άλλα περιστατικά αυτοφώρων διώξεων γεννά το ερώτημα για το αν υπάρχει στοχευμένη πολιτική επιδίωξη φιμώσεως των καθαρών εθνικιστών που αγωνίζονται για το συμφέρον του έθνους και της πατρίδος.