Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Τιμήθηκε ο αγώνας της ΕΟΚΑ

Με εκρηκτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Απριλίου η εκδήλωση του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου στη Λάρισα, προς τιμήν των αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α. και του θρυλικού Αρχηγού της, Γεωργίου Γρίβα Διγενή. Από τις 8.30 το πρωί οι ομάδες περιφρούρησης του συνδέσμου κατέλαβαν την πλατεία του Αγίου Βησσαρίωνος στη Λάρισα "για το φόβο των Ιουδαίων", προκαλώντας ερωτηματικά στους πιστούς που συνέρρεαν στην εκκλησία. Αμέσως τοποθετήθηκε η νέα προτομή του Γεωργίου Γρίβα Διγενή και στήθηκε η μικροφωνική εγκατάσταση τρεις ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της εκδηλώσεως, με αποτέλεσμα τα εθνικιστικά εμβατήρια να δονούν για ώρες το κέντρο της πόλεως. Στο συγκεκριμένο σημείο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και να δώσουμε ταυτόχρονα τα εύσημα σε όλους όσοι συνέβαλαν με το υστέρημά τους στη συγκέντρωση χρημάτων, ώστε να κατασκευαστεί μια νέα προτομή του Στρατηγού μας (η μοναδική που υπάρχει στον ελλαδικό χώρο).
Για πρώτη φορά ο χώρος της πλατείας Αγίου Βησσαρίωνος είχε καθαρά λαρισαικό εθνικιστικό χρώμα, αφού λόγω του εορταστικού της ημέρας, συναγωνιστές από άλλες πόλεις δεν κατάφεραν να παραστούν. Παρ'όλα αυτά δεκάδες εθνικιστών ύψωσαν τις γαλανόλευκες σημαίες τους θυμίζοντας με τα συνθήματά τους ότι η Κύπρος ήταν, είναι και θα είναι ελληνική. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το ηχογραφημένο μήνυμα του Διγενή το οποίο σκόρπισε ρίγη συγκίνησης, για να το ακολουθήσει η ιαχή <<ΑΘΑΝΑΤΟΣ>>. Ο κεντρικός ομιλητής και πρόεδρος του Συνδέσμου, Χάμος Αστέριος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας ενώ, παράλληλα τόνισε την πάγια θέση του εθνικιστικού κινήματος αναφορικά με τη λύση του εθνικού προβλήματος της Κύπρου, η οποία δεν μπορεί να είναι άλλη από την απελευθέρωση της Μεγαλοννήσου και Ένωση με τη Μητέρα Πατρίδα,επιρρίπτοντας τεράστιες ευθύνες για την έως τώρα επικρατούσα κατάσταση τόσο στον προδοτικό ρόλο της αριστερής πολιτική του Α.Κ.Ε.Λ. και του Χριστόφια, όσο και στη μειοδοτική πολιτική του ελλαδικού κράτους εθνικής αναλγησίας.Στη συνέχεια προχώρησε σε προσκλητήριο νεκρών καλώντας τόσο τα ονόματα των Αγωνιστών που βρίσκονται στα Φυλακισμένα Μνήματα, όσο και τα ονόματα των σύγχρονων ηρώων Τάσου Ισαάκ, Σολωμού Σολωμού και Θεόφιλου Γεωργιάδη, χωρίς φυσικά να παραλειφθεί και ο εκλιπών Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος. Επίσης ενημέρωσε τους Λαρισαίους εθνικιστές ότι θα σταλεί συλλυπητήριος επιστολή στην οικογένεια του Τάσου Ισαάκ αφού πριν από λίγες ημέρες απεβίωσε ο πατέρας του ήρωα. Εν συνεχεία απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση ο εκπρόσωπος του κινήματος ελληνικής επαναφοράς και ακολούθησε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Αρχηγού, από τον Πατριωτικό Σύνδεσμο, τη μαχητική εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ και το κίνημα ελληνικής επαναφοράς.

Με το πέρας της συγκεντρώσεως ένα ανθρώπινο ποτάμι μελανοχιτώνων, ξεχύθηκε στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας για να διαδηλώσει ενάντια στη συνεχιζόμενη παράνομη τουρκική κατοχή του νησιού, αλλά και στο σαθρό κατεστημένο της μέχρι τώρα απελευθερωμένης Ελλάδος. Τα γεμάτα από κόσμο καφενεία και εστιατόρια του κέντρου σηκώθηκαν κυριολεκτικά στο πόδι κοιτώντας με απορία τους Ελληνόψυχους που προτίμησαν να μην πιουν καφέδες και τσίπουρα, αλλά να διαδηλώσουν για τα δίκαια του ελληνισμού. Κάποιοι όμως ιδιαίτερα εκδηλωτικοί χειροκρότησαν την πορεία εκτιμώντας το ότι οι εθνικιστές αυτές τις ώρες δεν είναι κλεισμένοι σε κομματικά γραφεία τύπου ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ., ΛάΟΣ και το κακό συναπάντημα, ασχολούμενοι με τις εκλογές και ξεχνώντας ταυτόχρονα το αίμα που χύθηκε στην ηρωική για τον κυπριακό ελληνισμό, δεκαετία του '50.